Festivalul Muzicii Românești

Ediția a XXV-a, Iași, 21-27 octombrie 2023

Despre FMR 2022 – Secțiunea academică

În cadrul Festivalului Muzicii Românești, ajuns la cea de-a XXIV-a ediție, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” propune o serie de manifestări artistice a căror diversitate conturează un evantai cultural deosebit de ofertant și captivant pentru publicul ieșean. Festivalul Muzicii Românești – Secțiunea Academică este organizat în perioada 15–20 octombrie 2022, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, publicul beneficiind de intrare liberă la toate evenimentele.

În cadrul prezentei ediții, publicul poate audia mai multe lucrări din repertoriul muzicii contemporane, interpretate de ansambluri instrumentale specializate pe acest tip de repertoriu, având șansa de a descoperi cele mai noi creații ale generațiilor actuale de compozitori. Energia, efortul și dedicarea organizatorilor au determinat o mobilizare generală a muzicienilor din spațiul academic ieșean, însuflețind începutul noului an universitar cu bucuria de a duce mai departe tradiția acestui festival.

Fie că este vorba de concert simfonic, cameral sau de jazz, spectacol de operă sau recital vocal-instrumental, lansare de carte sau atelier de practică artistică, toate aceste manifestări integrează deopotrivă creații românești tradiționale și moderne, cunoscute spectatorilor sau în primă audiție.

Festivalul Muzicii Românești rămâne unul din evenimentele de marcă ale culturii muzicale ieșene, prin menținerea unei stabilități în viața artistică și prin crearea stării de normalitate în contextul unei lumi frământate, unde artiștii pot readuce culoare, expresie, trăire și entuziasm!

Informații suplimetare pot fi accesate pe pagina festivalului: fmr.arteiasi.ro sau pe facebook.com/festivalulmuziciiromanesti.

Organizatori:

Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași

Primăria Municipiului Iași

Parteneri:

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași

Casa de Cultură a Studenților, Clubul de Muzică „Richard Oschanitzky”

Palatul Culturii Iași