Festivalul Muzicii Românești

Ediția a XXV-a, Iași, 21-27 octombrie 2023

Presă 2014

Iași – 06 octombrie 2014

Comunicat de presă – Festivalul Muzicii Românești

 

FESTIVALUL MUZICII ROMÂNEȘTI
ediția a XVIII-a

Iași, 17 – 28 octombrie 2014

 

Filarmonica de Stat ,,Moldova” din Iași și Universitatea de Arte „George Enescu” organizează în perioada 17 – 28 octombrie 2014, a XVIII-a ediție a Festivalului Muzicii Românești, incluzând o varietate de manifestări artistice (concerte simfonice, camerale și corale, spectacol pentru copii, musical), cu prime audiții și creații consacrate. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Consiliul Județean Iași, Primăria Municipiului Iași, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Colegiul de Artă „Octav Băncilă”, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” și Casa de Cultură a Studenților din Iași. Evenimentul continuă astfel profilul seriei noi a Festivalul Muzicii Românești  (începută în 2007), prin creionarea unui spațiu al interferențelor stilistice – compoziții muzicale din diverse epoci, stiluri, în asociere cu dezbaterea teoretică.

Festivalul a fost și este o importantă cale de cunoaștere a muzicii consacrate, precum și o tribună de afirmare a noii generații de compozitori, de interpreți, de muzicologi.

Festivalul Muzicii Românești este singurul festival din țară concentrat în exclusivitate pe muzică românească.

Ediția a XVIII-a își propune să asigure continuitatea, să creeze premisele menținerii ritmicității anuale în viitor și readucerea festivalului în atenția vieții artistice naționale și internaționale. Interesul reprezentanților vieții muzicale internaționale față de muzica românească de autentică valoare aparținând celor mai diverse genuri ar putea fi creat și amplificat în primul rând prin perenitatea festivalului.

 

Toate informațiile despre festival pot fi găsite accesând pagina de internet fmr.arteiasi.ro sau facebook.com/festivalulmuziciiromanesti

 

Pentru alte detalii puteți contacta Secretariatul muzical al Filarmonicii „Moldova” Iași, la telefon 0332/407177 sau e-mail secretary@filarmonicais.ro